Aroma Wellness paard

Aromatherapie richt zich op het verbeteren en behouden van een goede gezondheid van het paard. Er wordt tijdens de behandeling gewerkt met essentiële oliën van dōTERRA. We starten de behandeling met een geurtest waarbij het paard aangeeft waar zijn lijf behoefte aan heeft. Na de geurtest wordt het paard d.m.v. een massagetechniek behandeld met 8 verschillende oliën.

De Wetenschap Achter Essentiële Oliën

Als je het woord ‘vluchtig’ hoort kan het misschien wat negatief klinken, maar in het geval van essentiële oliën verwijst vluchtig naar het vermogen van de substantie om snel van hoedanigheid te wisselen. De chemische samenstelling van vluchtige aromatische bestanddelen in essentiële oliën stelt ze in staat om zich snel door de lucht te verspreiden. Daarom ruik je het krachtige aroma van essentiële oliën vaak direct vanaf het moment dat je het flesje opent – zelfs vanaf een afstand.

Hoe werken Essentiële Oliën?

Terwijl vluchtige aromatische bestanddelen snel door de lucht bewegen, ruik je de geur zodra de bestanddelen worden opgevangen door de sensoren in de hersenen. Met meer dan 3.000 verschillende ontdekte vluchtige aromatische bestanddelen tot nu toe is het belangrijk om te weten dat deze bestanddelen de voordelen, het aroma en de aard van elke essentiële oliën voor een groot deel bepalen. Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort, en zelfs van plant tot plant. De delicate verhouding van aromatische bestanddelen die in een bepaalde essentiële olie worden aangetroffen, maken deze olie uniek en geven haar specifieke voordelen.

De Emotionele Voordelen van Essentiële Oliën

Met hun unieke chemische samenstelling biedt elke essentiële olie de gebruiker een variëteit aan emotionele voordelen. Sommige essentiële oliën hebben kalmerende, harmoniserende en aardende eigenschappen, terwijl andere bekend staan als energie gevend, opbeurend, verwarmend of vernieuwend. Ons lichaam heeft gedurende de dag  verschillende emotionele en fysieke ervaringen en essentiële oliën kunnen helpen om ons welzijn te beïnvloeden en te behouden, dat geldt ook voor het paard. De chemische samenstelling van een bepaalde essentiële olie zorgt voor specifieke emotionele voordelen. Sommige essentiële oliën hebben een kalmerende werking op de huid. Daarnaast kan het aroma van essentiële oliën een chemische reactie in het brein veroorzaken en emoties opwekken. De reukzin kan krachtige fysiologische en emotionele reacties opwekken.

De behandeling

Deze bestaat uit 4 fasen:

  1. Rust en stressmanagement
  2. Boosten van het immuunsysteem
  3. Boosten van het complete bewegingsapparaat
  4. Homeostase

Stap 4 is het uiteindelijke doel van de behandeling. Het natuurlijke vermogen van het lichaam om fysiek en mentaal gezond te blijven.
Met deze behandeling komt je paard in een actieve homestase terecht, waardoor het lichaam zijn balans (fysiek en mentaal) weer terug kan vinden.

Chat openen
Hallo hoe kunnen we je helpen?